Servicenummers

Als bedrijf kan je een servicenummer aanvragen bij de ACM. Servicenummers zijn er in twee varianten: een lang servicenummer bestaande uit 11 cijfers en een kort servicenummer bestaande uit 8 cijfers.

Een voorbeeld van een elf-cijferig nummer is 0900-7838668. Een voorbeeld van een acht-cijferig nummer is 0900-1970. Een nummer van acht cijfers kun je aanvragen indien je minimaal 7500 belminuten per maand ontvangt.

Lange en korte servicenummers zijn er in vier soorten

0800 : een informatiedienst achter een 0800-nummer is gratis voor de beller, zelfs na doorschakeling.

0900 : voor de dienst achter een 0900-nummer mag de nummerhouder zelf een tarief bepalen conform de door de ACM vastgestelde staalkaart. De nummers zijn bedoeld voor serieuze/zakelijke informatie en diensten. Ze mogen dus niet gebruikt worden voor erotiek of amusement.

0909 : voor de dienst achter een 0909-nummer mag de nummerhouder zelf een tarief bepalen conform de door de ACM vastgestelde staalkaart. De nummers zijn bedoeld voor amusement, spelletjes en prijsvragen. Ze mogen niet worden gebruikt voor erotiek.

0906 : voor de dienst achter een 0906-nummer mag de nummerhouder zelf een tarief bepalen conform de door de ACM vastgestelde staalkaart. De nummers zijn bedoeld voor diensten met een erotisch karakter. Je mag ze ook voor andere typen diensten gebruiken.

De voordelen
  • Met een 0800 nummer gratis bereikbaar voor de beller

  • Inkomsten bij een 090x nummer

  • Bij verhuizing gewoon te behouden

Een servicenummer van Inphony kun je
  • Combineren met een wachtrij

  • Combineren met een keuzemenu

  • Combineren met Online rapportage

Ga er vandaag nog mee op pad!